Информация

Синьото е цветът на морето, синьото е цветът и на небето, синьото вече е и цветът на виното.

Смятате, че е невъзможно? Помислете пак, а ние ще ви разкажем за новата тенденция, която започна от Испания и завладя света.

Новото питие всъщност е смес от бяло и червено вино, но се предлага в магнетичен син цвят. Поглеждайки го хората проявяват любопитство какъв е вкусът на новата модна напитка. Виното бавно, но сигурно завладява света. Защо мислим така? Защото официално бе обявено от почти всички винени експерти, за питие, което не бива да бъде пропускано.

Самото оцветяване на виното се постига изцяло натурално. За него се използва син пигмент, открит в ципата на гроздето, антоцианин, както и индиго, които са друг вид естествени багрила, извлечени от растения.
Синьото вино трябва да се консумира като сладкия, бял Ризлинг, който се сервира добре охладен.

Но защо синьо? За да се представи радикално нов продукт, който да привлече вниманието на хората, които не пият вино и да ги предизвика да опитат. Освен това синьото символизира безкрайността, движението, иновациите.

Azul Casa Vital Mediterraneo Chardonnay е елегантно, плодово, ароматно и свежо. Виното е посветено на Средиземноморието заради тюркоазения си цвят. Препоръчано от винени експерти, този представител на лазурната гама, може да се превърне в любимата ви компания за всички хубави и специални моменти .

Azul Mediterraneo е напълно нова концепция, с впечатляващия си син цвят.  Azul Mediterraneo се прави в знак на почит към Средиземно море за своя син цвят. То е направено от грозде сорт Шардоне. Шардоне е един от сортовете  грозде с по-голямо присъствие в лозарството и един от най-важните в производството на шампанско и бяло вино от грозде, а сега и на Azul Mediterraneo.

Цветът се получава естествено от пигмент, наречен антоцианин. Този пигмент е екстракт от кожата на червено грозде  и се смесва с сока от гроздето Шардоне докато не се получи характерния цвят на Azul Mediterraneo. Антоцианин е естествен цвят и има цветове от оранжево, червено и розово до лилаво и синьо и е естествен оцветител.

И ако държите да опитате нещо ново и различно, то включете чаша от синьото вино в прекрасните си вечери.

Виното е идеално за романтична вечеря с любим човек, вечеря с приятели или подарък за повод.
Където и да го поръчате и поднесете на масата, винаги ще е актуална и интересна тема на разговор и ще сте център на внимание !

Не пропускайте шанса да го опитате в по добрите заведения или си го поръчайте от нашия сайт и изненадайте приятно любимия човек или приятелите си !!!